رشته علوم مهندسي براي نخستين بار در کشور با چهار گرايش و 12 خوشه تخصصي توسط دانشگاه تهران راهاندازي ميشود و نخستين دوره جذب دانشجو در اين رشته در سال تحصيلي آتي با پذيرش 25 دانشجو صورت ميگيرد.
بر اساس ضوابط اعلام شده از سوي پرديس دانشکدههاي فني دانشگاه تهران تنها داوطلباني ميتوانند رشته علوم مهندسي را انتخاب کنند که رتبه کشوري آنها پائينتر از 500 نفر اول برگزيدگان آزمون سراسري باشد.
دانشجويان رشته علوم مهندسي بر خلاف رشتههاي سنتي مهندسي در بدو ورود نياز به انتخاب رشته ندارند و پس از سه سال به خوشه تخصصي مهندسي مورد علاقه خود وارد و از آن فارغالتحصيل ميشوند.
ادامه تحصيل دانشجويان رشته علوم مهندسي در دورههاي کارشناسي ارشد و دکتري هر رشته مهندسي امکانپذير است.
رشته علوم مهندسي رشتهاي بين رشته اي است که از ارتباط نزديک حوزههاي مختلفي از علوم فيزيک، رياضي و مهندسي تشکيل مي شود و فرصتي است تا دانشجويان ضمن فراگيري فنون مهندسي بتوانند علائق خود در حوزههاي مختلف علوم را نيز دنبال کنند.
رشته بين رشتهاي علوم مهندسي به عنوان هسته مرکزي آموزش مهندسي در جهان طي 20 سال آينده تعريف شده و در دانشگاههايي نظير برکلي، هاروارد و تورنتو راهاندازي شده است.
توسعه پايههاي نظري براي تحليل پديدههاي علمي و کاربردهاي مهندسي آنها، آينده پژوهي در فناوري و انتقال فناوريهاي نو به صنعت از مهمترين اهداف رشته علوم مهندسي است که مهندسان اين رشته با برخورداري از دانش علوم پايه قوي و درک عميق از فنون و روشهاي مهندسي قادر به عهدهداري هدايت و اجراي پژوهشهاي صنعتي بين رشتهاي هستند.
مهندسان رشته علوم مهندسي مي توانند در بخش R &D صنايع نقش آفريني کنند. همچنين امکان ادامه تحصيل آنها در رشتههاي سنتي مهندسي نيز وجود دارد و امکان کار در چند رشته مهندسي از توانائيهاي برتر دانش آموختگان اين رشته است.